tirsdag den 25. november 2014

Tirsdags-tanker om Thyreoid-problematikken

Jeg stod lige og snakkede med min chef i dag. Som jeg så ofte gør, når jeg har fri. Hun har ikke en stofskiftelidelse. Men hun undrer sig meget over at se i sin omgangskreds, at det skal være så svært at få det godt. Og jeg kan sgu kun give hende ret.

Så kom jeg i tanke om, at jeg faktisk har hørt mange fordomme mod min behandlingsmetode "Thyreoid":

Læger har iflg. patienter udtalt, de ikke anbefaler Thyreoid fordi:

- "Der kan ske sygdomsoverførsel mellem gris og menneske."
- "Det er uforeneligt med menneskekroppen."
- "Jeg kender ikke nok til Thyreoid."
- "Det frarådes af Dansk Thyreoidea Selskab"
- "Det er ustabilt."

Det er de argumenter, patienter har berettet om til mig, at deres læge/specialist har brugt.

Lad os tage dem fra en ende af:

Sygdomsoverførsel
Jeg har både fået mund og klovsyge, vorter og er begyndt at grynte. - Nej vel? Helt ærligt - hvis vi kan benytte grisehjerteklapper i mennesker, kan jeg simpelthen ikke se griseskjoldbruskkirtler, skulle være et problem.

Uforeneligt med menneskekroppen
Igen: Såfremt at grisen og dens organer var uforenelig med menneskekroppen, kan jeg ikke forstå, der rask væk transplanteres grisehjerteklapper ind på det organ (hjertet), der er så livsvigtigt for mennesket. Jeg forstår simpelthen ikke argumentationen "sygdomsoverførsel" og/eller "uforenelig med menneskekroppen."

Manglende kendskab til Thyreoid
Fair nok. Jeg er udmærket godt klar over, der nok ikke ligefrem undervises på lægestudiet i naturlige stofskiftehormoner. Så jeg ved godt - og anerkender også - at en læge eller specialist ikke skal begynde at behandle med et medikament, som han eller hun ikke ved nok omkring. Det er et enormt ansvar at tage på sig, og over-/underdosering er jo direkte farligt. Derfor mener jeg bestemt også, at den behandlende læge/specialist bør vide nok om den medicin, der behandles med - udelukkende af hensyn til patientens velbefindende. Men - så er det jo man kunne (og også har lyst til) at argumentere for efteruddannelse! :-)

Frarådes af Dansk Thyreoidea Selskab
Al ære og respekt for DTS - men jeg kan ikke se hensigten i at fraråde Thyreoid, når det virker for de, der får det. JEG har fået mit liv tilbage. Andre har også. Argumentationen, der benyttes, er at Thyreoid indeholder en unaturligt højt T3-mængde i forhold til T4. I 60mg Thyreoid er der ifølge Stofskiftesupport 30.96 mcg T4 og 8.22 mcg T3. Hvis 8,22mkg T3 er unaturligt højt i forhold til T4, så er det sådan det er. Men såfremt ens blodværdier normaliseres og stabiliseres - samt velværet kommer tilbage i overflod... så har man nok været i underskud/manglet?! Bare en tanke - ikke en konstatering.
Jeg ved godt, at de, der sidder i DTS har en erfaring og ikke mindst også en viden, som jeg ikke kan hamle op med. Jeg er udmærket godt klar over, at der er VILDT mange stofskiftepatienter, der har det rigtig godt og normalt på den gængse T4-monoterapi. Det ved jeg. Men der er en lille procentdel patienter, der ikke trives på T4-monoterapi og som derfor bør have et andet tilbud. Og så er det da virkelig træls (på godt gammeldaws jysk!), hvis de behandlingsmuligheder der findes (for det gør det jo!) ikke anerkendes af sundhedsvæsenet.

Ustabilt
Jeg og mange mange mange andre stofskiftepatienter var mere ustabil i stofskiftet på T4-medicin. Så rent erfaringsmæssigt og personligt mener jeg jo ikke Thyreoid er ustabilt. Jeg ved godt, det ikke er fagligt. Men jeg er heller ikke læge. Jeg ved bare, at mit stofskifte på alle niveauer er stabile. Og det er det samme rigtig mange andre stofskiftepatienter på Thyreoid kan berette.

Jeg promoverer på ingen måde naturlige stofskiftehormoner. Jeg siger på ingen måde at Eltroxin eller Euthyrox er gammeldags behandlingsmetoder. Jeg siger derimod at alle patienter bør behandles på en invidividuelt baseret vurdering. Man ville vel heller ikke give medicin til nogle, der ikke har brug for det? Ergo mener jeg, man bør finde ud af, om patienter, der ikke trives på den gængse medicin, kunne have nytte af en anden type medicin. Så med andre ord: jeg mener, man bør være åben overfor virkningen af Thyreoid og kombinationsbehandling, såfremt den gængse medicin ikke virker hensigtsmæssigt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar