tirsdag den 14. oktober 2014

Et svært indlæg

Det her har jeg faktisk gået længe og tænkt over, om jeg skal skrive et indlæg om. Selvom det virker til, jeg måske i mine indlæg går tæt på mig selv.. så har jeg aldrig rigtig egentlig berørt dette emne. Mest af alt nok fordi, jeg har været i tvivl omkring hvorvidt det var stofskifterelevant.

En af grundene til der går så længe imellem mine indlæg for tiden er faktisk, at jeg stort set ikke døjer med stofskifteproblematikker mere. Bum. Så har jeg nogle gange følt at ... hvordan skal jeg så skrive om min kamp på min blog, når det virker til min kamp lige pt synes vundet?

Næ. Min kamp om stofskiftet og velværen er måske vundet, men det er en ny kamp nu. En kamp om vægttab og ligeledes kampen om en baby. Min side ændrer ikke karakter, men eftersom jeg ikke døjer så meget med stofskifte men derimod kæmper mere for at få kroppen korrekt optimeret for at kunne smide vægt og ligeledes blive gravid med den baby, som vi så brændende har ønsket os i de sidste 5,5 år... så kommer fokus på bloggen nok også til at ændre sig lidt. Det er stadig relateret, synes jeg, til stofskifteproblematikken, da det stadig er to emner, som berøres af at have en stofskiftesygdom. Så.. jeg håber stadig, I vil følge med. :-)

Jeg har ikke fortalt dette til særlig mange.. men jeg har haft rigtig mange aborter. Syv, faktisk. Det er ikke fordi min mand fejler noget. Han er et prime example! Det er jo som det ser ud lige nu min stofskiftesygdom, der er skyld i det. Det har det i hvert fald været i mange år nu.

Jeg aborterede i sommeren 2012. Det var et par måneder efter, jeg havde skiftet fra Eltroxin til Euthyrox. På Eltroxin havde jeg haft 3 aborter. Og som sagt, et par måneder på Euthyrox, så aborterede jeg endnu engang. Hold nu magle, jeg var træt i de år, jeg var på udelukkende T4-medicin.

Desværre føltes det som om vi havde tabt en på forhånd tabt kamp. Uanset hvad vi gjorde, så mistede jeg! På det her tidspunkt i 2012 havde vi begge været på vitaminer og kosttilskud i et par år. Og jeg blev jo behandlet for min sygdom... så kunne det vel ikke være det?

I dag føler jeg det er fordi T4 ikke var nok for mig. Pr. dags dato har jeg været på Thyreoid i halvandet år, og udover at have fået det meget bedre, så blev jeg i april i år gravid - for første gang i 2 år! Så lykken var jo stor, men forventningerne små pga. min historik. Det gik aldrig længe - så blødte jeg.

Det er trist.. men der var ikke andet at gøre end at tørre tårerne væk og så at sige hoppe op på hesten igen. Som sagt så gjort - og måneden efter stod vi igen med en positiv graviditetstest. Igen aborterede jeg.

Jeg har muligvis haft en biokemisk abort i juni også, men jeg tør ikke engang tænke på det, og vælger ikke at tælle den med i mit efterhånden triste regnskab. Men jeg blev så gravid igen i september i år. Og igen aborterede jeg.

Åh. Det er sgu hårdt. Nu er planen så at få undersøgt alle mine hormoner igen her efter jeg er blevet velreguleret på stofskiftet, for at se, om jeg mangler noget, der gør, jeg kan holde på graviditeterne. Det er lidt vildt med hele 3 (muligvis fire) graviditeter i år... og at miste dem alle. Så åbenbart kan kroppen nu godt blive gravid igen - men .. det er som om der mangler noget. Og det må vi jo så finde ud af...

....puuha, det indlæg har jeg haft svært ved at skrive, da det går tæt på.

Kæmper du med stofskiftet og ønsker samtidig at opnå blivende graviditet? Ønsker du at snakke med ligesindede? Tjek min facebookside Christinas Forbandede Stofskiftekamp og se nærmere.

2 kommentarer:

 1. Hej Christina. Jeg er ked af at læse om dine mange aborter. Har selv hashimotos og gentagne aborter med mig. Har du fået tjekket dit antistofniveau? Du burde kunne henvises til rigshospitalet vedr de gengagne aborter. Måske er det en særlig behandling ift immunsystemet, som skal til? Håber snart det lykkes for jer!! Mvh

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anonym. :-)

   Tusind tak for din kommentar. Det varmer.

   Jeg har antistoffer og dermed Hashimoto's. Pga min vægt er der ingen hjælp at hente nogen steder før jeg passer ind i systemets boks. ;-) Så der er desværre ikke andet for end at holde stofskiftet i kort snor samt smide vægten. At smide vægten vil også hjælpe på østrogenniveauet og progesteronniveauet. Og det kan også gøre noget! :-)

   Slet