mandag den 5. maj 2014

Interview med min mand

Jeg ønsker at interviewe min mand omkring, hvordan det er at leve i et parforhold med (at være pårørende til) en, der har en stofskiftesygdom. Dette interview vil jeg lægge ud på fanebladet "En husbonds bekendelser" - for han kan simpelthen ikke finde ud af at sætte sig ned og skrive et blogindlæg, når han ikke ved, hvad I gerne vil vide.

Hvordan
Jeg har allerede fået et par spørgsmål, men vil gerne have nogle flere. Så brug mailformularen på forsiden af bloggen her, og send anonymt dit spørgsmål, som kan være om alt mellem himmel og jord. Hvis du har lyst, kan du ligeledes benytte dig af min facebookside, hvor du kan skrive dit spørgsmål til mig inde også både som privat besked og som offentlig kommentar.

100% anonymt
Ingen spørgeres navne nævnes på noget tidspunkt, så der er fuld anonymitet.

Hvornår
Send dit spørgsmål inden 1. juni 2014.

5 kommentarer:

 1. Jeg har også en stofskifte sygdom, jeg stoppede med at æde cupcakes og startede med at løbe. SORT MAGI! DET VIRKEDE.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære anonym.

   Sådan nogle svar får jeg nogle gange. Du må more dig. Jeg har også lige grinet lidt - nu er jeg stoppet, så nu vil jeg oplyse dit sorte sind med lidt viden om det, du lige har udtalt dig omkring. Måske du så kan færdes i verden som en mere næstekærlig og oplyst person.

   ....Stoppe med at "æde" cupcakes og starte med at løbe - hmm...din viden om stofskiftesygdomme er øredøvende lille. Det er jeg faktisk ked af på dine vegne. Din horisont kunne godt trænge til en udvidelse. Jeg føler mig sgu ikke specielt ramt af din kommentar. Og jeg vil gerne hjælpe dig med at udvide førnævnte horisont.

   Når man har en reel blodprøveundersøgt stofskiftesygdom har du også forandrede muskelfibre - ergo er der nærmest en umulighed at dyrke nogen form for sport uden at være fysisk og psykisk mærket af denne dejlige og fysiske udfoldelse.

   Det er en kamp at blive diagnosticeret og medicineret korrekt. Og først når man modtager korrekt LIVSVARIG medicin for denne KRONISKE LIVSTRUENDE SYGDOM vil alle kroppens celler vænne tilbage til normalen, hvorefter man har mulighed for at leve på lige fod som andre raske mennesker. Dette forudsætter pludselig også en viden om stofskiftevenlig kost, som - hvis du nu havde taget dig din tid til at undersøge min blog, ville have vidst, jeg gør. Og mange gør.

   Jeg har lavt stofskifte - det er autoimmunt, dvs. kroppen angriber egne celler. DET KAN IKKE LØBES VÆK. Det kan ikke trænes væk, det kan ikke spises væk, det kan ikke synges væk eller trylles væk. Det forsvinder ikke. Jeg kan via min for mig korrekte livgivende medicin og fokus på stofskiftevenlig kost optimere min medicin og min krop. Men sygdommen er der altid. Får jeg ikke min medicin.... så dør kroppen langsomt. Og faktisk nok hurtigere, såfremt jeg begynder at følge dit råd..

   Men således oplyst håber jeg, du går ud i verden og spreder mere kærlighed og glæde end du i dag valgte at gøre her på min blog. Du er heldig, at du har ramt en person (mig), som ikke kan andet end at grine af din udtalelse. Den siger langt mere om dit på dette punkt uintelligente vid end det gør om mig og min livsførelse. Jeg ved i det mindste, hvad jeg har med at gøre.

   Kærlig hilsen,
   Christina

   PS: Jeg både spiser sundt og varieret samt træner flere gange ugentligt. Du kan sagtens få en cupcake-opskrift, dog uden mel og sukker. Du må hjertens gerne få opskriften - den smager dejligt. Og er endda sund for kroppen.

   Slet
 2. Nøøøøj hvor er det tøset af "anonym" at slynge sådan en kommentar ud........og så ikke tør stå ved det.Føj da

  KH Lone Grønnemark

  SvarSlet
 3. Skam dig du anonyme! Hjerteløse mennesker er der nok af, desværre!
  Hilsen Anett Kromann

  SvarSlet
 4. Dit ord ÆDE siger langt mere end resten af dit indlæg, Anonym. Det er voldsomt diskriminerende, at du ikke ved at der er forskel på dit stofskifte og din forbrænding - og at du alligevel planter den forvildelse på en helt igennem seriøs blog, der handler om noget som du tydeligvis intet ved om. Din forbrænding har noget at gøre med det DU ÆDER, og den har også noget at gøre med dit motionsniveau.... men min forbrænding har INTET med mit lave stofskifte at gøre...... Tilbage LØB.....

  Hilsen Marianne Hansen

  SvarSlet