torsdag den 20. marts 2014

Bedre behandlingsmuligheder og større synlighed

For forandring og forbedring!


Jeg stiller op til bestyrelsen i Thyreoidea Landsforeningen - stofskifteforeningen. Dette kommer til at foregå
på generalforsamlingen på lørdag d. 22. marts 2014 i Aarhus.

Årsagen til mit kandidatur er meget simpel. Den modstand jeg har mødt i sundhedsvæsenet i løbet af mit sygdomsforløb, og som mange andre også møder, bør kunne ændres. Folk ved mere om andre sygdomme end om stofskiftesygdomme. Der skal mere fokus på stofskiftesygdomme. Der skal forståelse for, at vi ikke selv er skyld i vores udseende eller sygdom – og den kan ikke bare trænes væk.

Jeg har Hashimoto’s Thyreoiditis. Jeg startede på Eltroxin og jeg fik det helbredsmæssigt værre og værre. 

Efter at have forsøgt at råbe min daværende læge op rigtig mange gange for at kræve en udredning af sygdommen, lykkedes det endelig. Jeg mødte en endokrinolog, som forsøgte at affærdige mig, skyde årsagen til min voldsomme overvægt på mig og ikke sygdommen og henviste mig til at få foretaget en gastric bypass i Tyskland. Hun nægtede mig at komme på Euthyrox. Jeg insisterede – fik det alligevel. Jeg mærkede ingen bedring. Jeg fik det fortsat værre.

I 2013 bliver jeg opmærksom på, at der findes andre behandlingsmuligheder. Jeg havde det forfærdeligt. Jeg sov døgnet rundt, med mindre jeg slæbte mig selv afsted. Jeg var en zombie. Jeg havde haft 4 aborter på 4 år. Jeg havde været arbejdsløs i lang tid. Jeg havde brug for et liv. Et liv, der var tåleligt at leve helbredsmæssigt. Jeg fik en henvisning til en ualmindeligt kompetent endokrinolog, som har ændret mit liv. Det viste sig, jeg ikke havde det godt af den gængse medicin. Nu medicineres jeg med Thyreoid. Og jeg mærker bedring - mere energi og velvære!

Det er vigtigt for mig, at der skabes et samarbejde med læger og specialister, hvor der er fokus på, hvad der kan gøres for de patienter, der ikke har det godt på den gængse medicin. De patienter har stadig brug for medicin – og derfor mener jeg, at alle behandlingsmuligheder skal anerkendes. Der bør også være et fokus på at stofskifteforeningen profilerer sig mere for at skabe større forståelse i Danmark for stofskiftesygdomme.

Thyreoidea Landsforeningen skal være mere synlig – og vi skal have bedre behandlingsmuligheder i Danmark!

Kom til Generalforsamlingen i Aarhus på lørdag d. 22. marts 2014 kl. 15.:

Palle Juul Jensen Auditorium, indgang 10
Nørrebrogade 44
8000 Aarhus C

Se mere her: http://www.thyreoidea.dk/moeder/moeder-i-2014/generalforsamling-i-aarhus.html


Meld dig ind i foreningen hér (det kan stadig nås!): http://www.thyreoidea.dk/foreningen/medlemskab.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar