søndag den 13. januar 2013

Det nye år

Nu er vi kommet ind i 2013, og hvor er der sket mange ting i det forgangne år.

2012 blev året, hvor:

  • jeg fik diagnosen Hashimotos (efter 3 år uden specifik diagnose udover "lavt stofskifte")
  • jeg blev tante til en lille pige
  • jeg omlagde kosten ved at udelukke mel, sukker, osv. på baggrund af diagnosen samt efterfølgende samtale med endokrinologen
  • jeg tabte 10 kg.
Det har på mange måder været et stort år for mig. Og jeg forventer ligeledes store ting af 2013.

I slutningen af oktober fandt jeg ud af, at min kostomlægning havde et navn. Den hed LCHF (Low Carb High Fat). Jeg havde fået styr på low carb delen, men jeg havde ubevidst også udelukket fedt. Så på den måde spiste jeg i 2012 nærmest kun kylling, fisk og grønt. Men det virkede!

Jeg begyndte at følge en blog, som jeg varmt vil anbefale til jer herinde. Den hedder Tatjanas mad (Low Carb Lækkerier). Hun har indenfor ganske kort tid udgivet 2 e-bøger (en om LCHF julemad og en livsstilsguide, som giver adgang til en lukket facebook-gruppe, hvor jeg også er medlem) samt en fysisk bog "Low Carb Lækkerier".

Ja, nu skal det ikke lyde som en reklame, men det er nemmere for mig at komme med informationen nu istedet for at følge op på det et par gange bagefter (selvom jeg da gerne svarer på spørgsmål).

Juleaften tilbragte manden og jeg sammen med min mor, onkel, tante, kusine og søster. Der var traditionel julemad, og jeg havde sagt til min mor - som så gerne vil tilgodese alle - at jeg spiste det, jeg måtte, men hun skulle ikke lave specielt til mig. Og jeg nød mit kalkunlår med waldorf salat og rødkål. Jeg valgte dog at deltage i den årlige mandel-søgning, så jeg fik en portion ris ala mande, og jeg var heldig, at jeg ikke tog på. :-)Julemiddagen uden hvide og brune kartofler - dog rigtig dejlig!

Nytårsaften tilbragte manden og jeg selv. Maden forsøgte jeg for så vidt muligt at holde så LCHF som muligt. Derfor stod det på kålpølser, hamburgerryg, hvidkål, grønlangkål, rødkål og broccolisalat. Det var SÅ lækkert - vi VILLE ha' haft dessert, men vi fik masser af mættende kål, så det blev slet ikke til. Vi fik dog et "forbudt" kransekagebrød omkring nytår.


Nytårsbordet 2012-13. 

Den 1. januar 2013 købte jeg Tatjana Albinus' (fra ovennævnte blog) livsstilsguide, hvor man bliver indført i LCHF-livsstilen. På 10 dage tabte jeg 2 kg. Så nu er vægttabet på 12,3 kg, og jeg har det super godt.

Jeg er igang med at finde ud af hele den her livsstil, så jeg selv kan lave opskrifter ud fra hvad vores yndlingsmåltider er - og så vil jeg lægge det op herinde. Jeg vil dog anbefale jer, at tjekke ovennævnte blog ud - hun har en stor viden, som man bestemt kan drage nytte af.

Så mit forbandede stofskifte vinder ikke! Jeg fik målt de overordnede tal - kolestorol, langtidssukkeret og et par stofskiftetal - alt så fint ud iflg. lægen. Jeg er overbevist om, at det kan blive bedre, så min jagt på et sundt helbred er IKKE ovre endnu. Jeg ved allerede nu, at der i 2013 kommer til at ske nogle rigtig spændende ting - deriblandt er jeg SIKKER på jeg taber mig yderligere. Mit håber, er at jeg taber mig 15 kg i år. Og derudover håber jeg på at finde en læge, der kan hjælpe mig med at afprøve kombinationsbehandling. Jeg har hørt, at andre har haft held med dette, så jeg vil tjekkes, om det er noget, jeg kan have gavn af. :-)

Håber, I alle er kommet godt ind i det nye år!
Christina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar