fredag den 20. juli 2012

Stjerneskud og hverdagsvejning

Jeg er skyldig i noget, de fleste mennesker ville ryste på hovedet over. Jeg vejer mig selv hver morgen. INGEN forstår hvorfor, for "det må da få dig ned i kulkælderen!"

Efter flere år med vægtproblemer - eller nok snarere: vægttabsproblemer - hvor jeg har spist sundt og fornuftigt, men stadig taget på.. så har jeg brug for at vide, hvordan min krop reagerer på de ting, jeg udsætter den for.

Eksempel:
Hvis jeg en dag spiser efter mit stofskifte - dvs. kun grønt, frugt og kød - så har jeg tabt mig mindst 200 gram næste dag.
Hvis jeg næste dag spiser grønt, frugt, kød OG 1 enkelt kartoffel... så har jeg uden problemer taget 1,5-2 kg på næste dag.

Det ville jeg ikke vide, hvis jeg ikke holdt øje med det. Og jeg har prøvet at veje mig 1 gang i ugen, hvor jeg har spist en lille portion kulhydrat hver dag til aftensmad og/eller frokost - og jeg var IKKE glad for vægten, da jeg vejede mig efter den uge.

Derfor vejer jeg mig hver dag. For vægten fortæller mig, hvad min krop kan og ikke kan forbrænde ordentligt. :-)

Når det så er sagt, så skal min mand og jeg ud at spise idag. Min mands mormor og morfar har valgt at invitere hele familien på restaurant for at fejre deres fødselsdage. Det glæder jeg mig helt vildt til, men jeg frygter det faktisk også.

Det er meget nemt at sidde med et menukort, blive frustreret, og så ende med at ta' en beslutning, som ikke er sund nok. Derfor har jeg fundet restaurantens menukort online, og jeg har allerede valgt, hvad jeg skal spise i aften. Stjerneskud.

.....MEN!! Et stjerneskud er jo både med brød, panering og mayonnaise. What to do?! Jeg ender nok med at fjerne det der er allermest usundt for stofskiftet, og så spise resten. Mayonnaisen er faktisk okay, har jeg fundet ud af. Så længe det er små mængder. Men brødet er en killer for vægten.

Det værste er.. det er det sundeste jeg kan få på denne restaurant, hvis jeg ikke må få kulhydraterne. Deres sunde måltid hedder "kyllingefilet med bagt kartoffel og whiskeysauce". Men hvis jeg ikke må få kulhydraterne, så skal jeg undlade at spise kartoflen - og potentielt også sovsen, som KAN være jævnet i mel. Og så sidderjeg med en kyllingefilet. Hmm.. Stjerneskud it is.

Måske jeg sniger mig til at ta' et billede, som jeg kan vise jer senere. :-)

Håber I får en god dag!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar