torsdag den 19. juli 2012

Øldampet culottesteg med broccoli og bønnerHer til aften fik vi øldampet culottesteg, som var krydret med lidt (ikke for meget) groft salt til at gøre sværen flot - og et par drys rosmarin til smag.

Det var SÅ lækkert - lod Culottestegen stå i ovnen til termometeret viste 71 grader, hvilket er fint, hvis man ikke ønsker en bloddryppende steg. I mine øjne bør svinekød jo netop steges igennem.

Hver dag får vi vores portion af grøntsager til maden. Det er efter min mening bare SÅ vigtigt at få sine grøntsager. Det har dog været en kamp herhjemme, da manden er lidt kræsen. Han er dog de sidste par år begyndt at spise flere grøntsager end han gjorde, da vi mødtes. Broccoli og bønner er endda blevet en af hans favoritter!

Et andet godt tip er, at når man sørger for at få sine grøntsager, så er der få kalorier i grøntsager - men det fylder stadig i maven.

Naturligvis blev fedtkanten på min del af stegen skåret af, inden jeg spiste den. Gotta keep the carbs down! :-) Smagen fra krydderierne er jo for længst trængt ind i kødet, da jeg sørgede for at skære ekstra dybt, da fedtkanten skulle skæres inden den kom i ovnen. :-)

Dette er bare ét eksempel på en aftensmad herhjemme. Det skal jo være lækkert, selvom man som stofskiftepatient har fået kommanderet kulhydraterne væk fra kosten. Der skal naturligvis være lidt kulhydrat, men det er vigtigt at holde et fokus på at det er et absolut minimum af kulhydrat.

Opskriften på culottestegen fandt jeg på denne hjemmeside. Jeg fandt selv på at hælde en dåse øl i et ildfast fad, som skulle stå under stegen inde i ovnen. Grøntsagerne er vores før-nævnte fast food herhjemme.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar