søndag den 29. juli 2012

Improviseret kylling med et hav af grøntsager!

Hvad gør man, når man får sin mor på besøg til aftensmad, og man virkelig gerne vil lave noget mad, som følger de principper, jeg selv har stykket sammen for at kunne tabe mig med min sygdom??

Jeg ledte febrilsk på nettet efter kulhydratfattige opskrifter med kylling, men jeg syntes ikke jeg fandt noget spændende. Så.. aftnens måltid stod på improviseret kylling.

Efter at ha' betalt i Lidl, stod jeg ved bagenden af bilen og skulle læsse min indkøbspose med godter ind... gulerødder, tomater, mozzarella, .. agurker!




Kyllingen blev marineret i en slags marinade, der var lavet af:

1-1½ dl. ekstrajomfruolivenolie
Allroundkrydderi
Aromat
15 dråber Worchestershiresauce
1 spsk tørret basilikum, som blev knust i morteren

For en ekstra farve, valgte jeg at dryppe to-tre dråber sovsekulør i. Det gav kyllingebrysterne en fin jævn farve.

 Kyllingerne blev smidt på panden - inkl. marinadens væske (ikke bundfaldet).


Ingredienser til tilbehør til kyllingen

1 snackpeber
1 icebergsalathoved
1 agurk
500 gram blommetomater
250 gram mozarella
1 kg gulerøder
1 par håndfulde rosiner
½ rødløg
Citronsaft
Broccoli


Imens kyllingerne jævnligt bliver vendt, skar jeg snackpeber, iceberg salat, agurker, tomater, mozzarella og rev gulerødder.

Snackpeber, icebergsalat, agurker og gulerødder blev hver for sig lagt i hver deres skål.

I gulerøddernes skål blev der skåret et halvt rødløg i og hældt et par håndfulde rosiner i. Desuden blev der dryppet med autozitron (læs: citronsaft).
      -Det kan ANBEFALES at putte et halvt rødløg i en råkostsalat/gulerodssalat. Det gav lidt bid - mmhh!

Derudoverblandede jeg tomaterne og mozarellaen i en skål med et skvæt olivenolie. Dette smager bedst, når det har stået og trukket i køleskabet et par timer.

Og til allersidst tog jeg nogle buketter frosne broccoli og overhældte med kogende vand. Op i en skål.

Det var et festmåltid! Og det var uden kulhydrater - og det var sundt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar