onsdag den 18. juli 2012

Velkommen til

Det er 4 måneder siden, jeg fik at vide, hvor voldsom min sygdom er. Voldsom - det er vel som man ta'r det. Men for mig er det voldsomt at vide, at jeg er født med min sygdom, at den højst sandsynlig er frembragt pga stress, og at hvis jeg skal tabe mig i fremtiden - så er det på den hårde måde.

Ordene er taget fra min endokrinolog: "Du skal lære at være sulten, hvis du skal tabe dig". Ordene mejslede sig ned i min hjerne. "Sulten"... "hele tiden"... og jeg blev bange for, om jeg skulle være bange for at ende anorektisk ved at følge specialistens råd.

Mange vil sige, at jeg lever usundt ved at følge hendes råd. Men når man lever med lavt stofskifte, så lever man med at ens indbyggede speeder ikke får kroppens forbrænding til at køre i ligeså stor hastighed som ved en normal person. Ergo: skal jeg jo indtage mindre for at tilpasse min krop. Logisk, ikke?

Denne blog vil jeg vise lidt af det, jeg spiser. Jeg vil komme med gode forslag til hvordan man taber sig, når man har så voldsomt svært ved det. For det ER voldsomt svært. Det er svært at sidde til et selskab og sige nej til god alm. dansk mad, fordi man simpelthen ikke kan tåle den.

"Kan ikke tåle maden" - det er præcis, sådan jeg tænker på det.. Jeg tænker på det som en form for allergi. Jeg kan ikke tåle kartofler, ris, pasta, brød, sukker, og andet kulhydrat pga stofskiftet. Derudover er fedt heller ikke det bedste, men det er dog lidt mere tåleligt i små mængder.

Siden marts har jeg levet efter endokrinologens henvisninger - og dags dato har jeg tabt mig 6 kg. Noget som før i tiden var totalt unormalt. Så det må jo virke!

Du er hjerteligt velkommen til at følge kampen og måske (forhåbentlig) få gode fifs undervejs, så overskuddet til at leve specielt resten af dit liv, bliver tåleligt.

Jeg lever ikke i kulhydratcølibat. Men jeg sparer på det, hvor jeg kan - for så kan jeg være ung (28) og "vild" på andre punkter - der SKAL være plads til pizza og slik engang imellem - men nu ved jeg, hvad jeg har at kæmpe med... så må det jo planlægges!

Jeg håber, at møde nogle nye mennesker og ligesindede gennem denne blog. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar